Ewaluacja projektu

13 lipca o godz.11 odbyło się spotkanie ewaluacyjne projektu w kompleksie rekreacyjnym na Słonecznej Polanie, potencjalnym miejscu przyszłych działań M4S (niestety czas wakacji nie był tu najszczęśliwszym terminem) Na spotkanie przybyła Pani vice burmistrz Szczawna. Wyraziła poparcie dla pomysłu utworzenia klubu młodzieżowego, ale żadnych konkretnych obiec nie złożyła. Prezes FI/ pracownik młodzieżowy poprowadziła ewaluację metodą „gorącego krzesła”. Wynik – młodzież jest zadowolona ze swoich działań, twierdzi, że jeszcze brak im wielu umiejętności, zwłaszcza kompetencji obywatelskich czy TIK, ale ma czas, nauczy się ich w szkole średniej. Teraz chciałaby się zaangażować w wydarzenia artystyczne (na spotkanie ewaluacyjne przyniosła gitary i dobry humor do śpiewania). W związku z ich marzeniami prezes FI zaprosiła na spotkanie dwóch aktorów i niespełna 20-letniego scenarzystę z Teatru Lalki i Jednego aktora w Wałbrzychu. Zaproponowali chętnym pracę wolontariacką przy produkcji kolejnego spektaklu, jak się sprawdzą, zorganizują dla nich warsztaty teatralne w Teatrze Zdrojowym w Szczawnie. Na spotkaniu była więc muzyka, śpiew i dobra pizza, i jak to młodzież napisała na końcu prezentacji „i na tym na pewno nie koniec”

Lipiec 30, 2017