Odkrywamy talenty i potencjał w polskich szkołach!

Rozpoczęliśmy testować angielski model nauki przedsiębiorczości w kolejnych szkołach: – Miejskiej Szkole Podstawowej w Szczawnie – Zdroju. Projekt „Super SPA” realizują uczniowie klasy V we współpracy z menadżerką i fizjoterapeutą z Zakładu Przyrodoleczniczego w Uzdrowisku Szczano-Jedlina. Koordynatorką jest p. Marta Kicińska.

zakład przyrod.

Do tej pory wzięli udział w wycieczkach i warsztatach zawodoznawczych w placówkach Uzdrowiska Szczawno-Jedlina , Fitness Clubie, Salonach piękności. Pozyskują dobre praktyki  pracy nad odnową biologiczną. Niebawem wezmą udział w warsztatach gastronomicznych w Hotelu Maria Helena, gdzie nauczą się przygotowywać menu zdrowych dań.
W ramach projektu odbył się konkurs na etykietę wody mineralnej. Wygrał projekt Natalii Szklarek i Weroniki Ozgi. Z tą etykietą Uzdrowisko wyemituje serię wody ANNA na Dni Szczawna.

w-ty Gastro

– Szkole Podstawowej nr 9 w Zespole Szkolno Przedszkolnym nr 2 w Wałbrzychu, w dzielnicy Gaj. Tu uczniowie postawili na rozwój gastronomii i realizują projekt „Cool school restaurant” we współpracy z Hotelem Maria i Zespołem Szkół nr 7 w Wałbrzychu.  Nr 7. Pierwsze poprowadził menadżer hotelu p. Krzysztof Kostrzewski , drugie nauczyciel/przedsiębiorca p. Romuald Królik – mistrz carvingu.

siłka 2

Kwiecień 20, 2015